Familjeliv, Jobb & Nöje HSP, högkänslig, stress

Bara baka

Det har varit tufft i några dagar, med hemsk läkarupplevelser, bråk, kaos. Och stress. Det har gjort mig slut i huvudet, finner mig själv fast i antingen telefonen eller under en filt stirrandes på sitcoms. Det vet jag är för att det är min hjärnas sätt att hantera alla känslor, händelser och upplevelser. Det är så HSP fungerar, men det påverkar tyvärr allt det jag är stressad för. För i min vilande återhämtning så rinner ju tiden iväg, tid som jag skulle behövt lagt på jobb och skolarbete. För att inte tala om hushållsarbete(?)
Så då blir jag mer stressad. Vilket får min hjärna att reagera starkare och lamslå mera.
Jävligt ont cirkel. Som jag inte lyckas ta mig ur 😞

Men en sak ger mig ro, och det är att se glädjen hos min förstfödda när han upptäcker att han är bra på något. Som att baka. Han ville prompt baka en födelsedags/julgranstårta till sin morbror. Så det fick han såklart göra (tyvärr inte till morbrors födelsedag som det var tänkt för jag orkade tyvärr inte)
Men han var så stolt över sitt mästerverk.
Sedan ikväll beslutade vi oss för att göra hemmagjord pizza. Valentino älskar pizza, är det han kan äta mest och oftast. Men aldrig gjort en själv. Så han var väldigt spänd.
(null)

Och han var så fokuserad på att lyckas skära till korvbitarna (och äta upp hälften såklart), lägga ut allt på sin bit av pizzan. Strö på majs och ost, nalla till sig lite brieost med. Och sedan titta på när den gräddades i ugnen.
Han var så nöjd och glad. Och det värmer i mammahjärtat. Det ger ro för en liten stund ❤️
Älskade unge. Kan säga att han nöjt åt upp hela sin stora pizzabit när den väl var klar!
#1 - - Mamma :

Han har kanske en framtid som kock😀

Svar: Haha ja vem vet 😊😜
Sandra Kaun