Tinos sjukbesök


För ca 10 dagar sedan fick Valentino diagnosen Atopisk eksem (typ böjvecks-eksem) och fick kortisonsalva som gjorde det bättre men blev inte helt bra.
I förr gång så fick han nässelutslag över hela rygg och mage, på bara några timmar var han täckt. Vi använde då kryappen och de tyckte också det såg ut som nässelutslag och att det kunde vara en allergisk reaktion så de tyckte vi skulle ta en jouröppen VC eller akuten.
Vi ringde då 1177 och rådfråga, de så också att vi skulle åka in för att det kunde vara en allergisk reaktion. 
Vi åkte då till barnakuten i Helsingborg och sätt där ett par timmar. De sa att det var någon form av nässelutslag, mycket mer sa sköterskan inte.
Var inte alls nöjd med den sköterskan som var så okunnig och saknade känsla. Hon visste inte alls att böjvecks-eksem sätter sig på rygg/mage/kinder när de är små, de sätter sig inte i vecken förens barnen når en äldre ålder. Men detta visste inte hon och mer eller mindre idiotförklarade en för att man trodde på den läkaren som sagt den diagnosen. (Hon fick dock snällt kolla upp fakta sedan) 
Där efter tog hon Tinos temp, trots att han är allt för liten så tog hon tempen i örat, det ger sällan rätt resultat då. Det gjorde det inte heller, resultatet blev 36 grader. Hade detta varit sånt hade det inte varit ett bra värde med tanke på att han var väldigt aktiv och borde vara varmare. Men det registrerade hon inte heller. Tittade knappt ens på utslagen, tittade bara lite på avstånd när vi själva visade genom att öppna hans body.
Så diagnosen blev nässelutslag utan okänd anledning. Han fick en dos antihistamin och vi fick åka hem.

Vaknade morgonen efter, de typiska nässelutslags-upphöjningar var borta, men han var fortfarande täckt av prickar, syn och kännbara. Vi viste varken ut eller in och undrade om vi skulle fortsätta med salvan, om han skulle ha mer antihistaminer eller vad?

Slutade med dropin-besök hos vårdcentralen, efter ett par timmar där fick vi veta att det visst är Atopiskt eksem men bör utredas bättre och även diskutera antihistaminer.

Så vi blev skickade tillbaka till barnakuten i Helsingborg.  
Där  fick vi se ännu större bevis för deras okunnighet om man säger så utan att gå in på detaljer.

Vi fick iallafall vänta i 8 timmar innan vi faktiskt fick träffa läkaren... det var långa dryga timmar...
Men detta gången gjorde de iallafall saker mer korrekt, t.e.x tempen togs i rumpan och mätte då 38.3 så han hade således feber... 

Läkaren konstaterade sedan att han ha en virusinfektion i kroppen.
Hon höll med om att han har sina atopiska eksem så det är nu fastställt. Men nässelutslaget som blossade upp och prickarna som nu är kvar är kroppens reaktion på virusinfektionen. Så han har fått mer antihistaminer ifall det blossar upp igen och sedan var ordination vätska och ipren/Panodil vid behov. 

Så thats it, efter ungefär en dygn i olika väntsalar vet vi iallafall vad som är felet med lilleman och hur vi kan göra det bra för honom.
Han är värd alla timmar i världen på alla olika sjukhus, men nästa gång hoppas vi ändå slippa sitta på akuten iallafall... inbokad tider hos läkare är så mycket bättre!