Kunde blivit en dålig dag!

Känns som dagen varit fyllt med moment som skulle kunna gjort dagen till världens sämsta dag, men trots det har det inte kunnat ruckat mitt humör!
Började med att jag gick upp vid nio tiden för att hinna dekorera tårtorna innan jobbet.
Kom ner och inser att jag faktist har för lite grädde till ena tårtan, men lyckades ändå få det att gå ihop. Sen rann lite av gelen under grädden, men detta räddades också upp.
Och när jag skulle smälta blockchokladen till moussetårtan så är där ingen choklad, någon har ätit upp dem sista rutorna som jag tänkte använda mig av. Och ingen annan choklad har vi i huset. I sista stund väljer jag att köra på att pynta med gele istället, färdig på tub som vi faktist hade hemma.  Så det blev två helt okey tårtor.


Gräddtårta med fyllning bestående av jordgubbssylt och vaniljkräm. Ovanpå är det jordbubbar i skivor med ett gelelager, och grädde. (som ni nog kan se är det liiite för lite grädde igentligen)


Och en moussetårta på mandelmassebotten, apelsinmousse och apelsinggele.

Bengt och Karin tyckte iallafall tårtorna var fina. Hoppas dem ser lika bra ut imorgon, och att dem smakar gott med!! ;)

Sen åkte jag till jobbet, lekte tagen med ett gäng sexåringar och snubblar då och slår i och skrapar upp mitt knä, och bräcker två naglar! (kompenserade detta sen med att ta in barnen och ha massagestund!)

Sen kommer jag hem och inser att vi inte alls fått vårat kontrakt lägenheten, trots att det skulle ha kommit idag. Hade sett fram emot det lääänge nu, och viste att det skulle vara en fin start på denna (förhoppningsvis) awsome veckan! Men ack, det kommer säkert i morgon istället!


Så hela dagen har varit full med incidenter som kunnat gjort att humöret blev uselt och måndagen skulle känts förstörd. Men jag tror att solen och det vackra vädret hjälpte mig att bara tänka possitivt istället och ta det som det är istället för hur ''det kunde vara''. Och det känns shönt :)

Gjorde middagen i kollektivet ikväll, blev korv och potatissoppa! Tycker den är så god, fick dock vända mig till Dine igen för jag var liiite osäker (kom ihåg det rätt, men alltid bäst att kolla en extra gång så det inte blir något fel) Nästa gång kan jag nog klara det helt själv ;)


Nu ska jag hoppa i säng, imorgon är det tisdag. Också en väldigt speciell dag på många sätt och vis! Berättar i morgon om det har gått som det skulle eller ej. ;)


Visa fler inlägg