Form & Hälsa graviditet, vätska

Svullen

Måste börja med att tacka för alla fina kommentarer om vår vagn, så roligt att höra allt fint ni hade att säga. Tack ❤️❤️

(null)

Senaste dagarna har gått till att städa vår gamla lägenhet. Kontraktet går ju ut nu den siste så var hög tid att sätta igång på allvar. Var en total pärs för mig som höggravid men gjorde mitt bästa genom att försöka ta de bitar som jag är "bäst på" så som att rengöra tvättmaskinen och toaletten😂 
Robin fick slita som ett djur för att få bort klistret efter dekorplasten på alla köksluckorna, tog flera dagar att få bort! Helt galet!
Jag gjorde vad jag kunde i kök och badrum (i stortsätt det som gick att göra sittandes) sedan kämpade Robin på själv med resten av lägenheten. Så jädra fin ❤️ 
Nu är lägenheten besiktad och godkänd. Så vi ska bara samla ihop alla extra nycklar och sedan lämna över dom sedan är lägenheten inte vår längre.
Ända som är kvar är dock alla sakerna i vårt förråd i källaren. Detta eftersom vårt nya förråd här i huset inte är tömt än av tidigare hyresgäster, så vi har ingenstans att ställa det 🙈
Men tidsfristen rent lagmässigt ska gå ut nu den siste så då ska vi kunna ta och själva tömma och slänga allt där inne för att kunna få tillgång till förrådet/huset.
Dock behöver vi fixa med ett nytt tak och grejer för att det ska bli ett bra förråd med, men först måste det ju tömmas, sedan kan vi se vad vi kan göra för att fixa det.
Så lite är det kvar innan vi tekniskt sätt kan säga att vi hundra procentigt flyttat… 
Håll tummarna för att det går enkelt och rätt smärtfritt med förrådsutrymmet nu.

För några dagar sedan kände jag även hur jag plötsligt svullnade upp i fötter och fingrar. En koll på vågen visade att jag hade rätt, jag hade gått upp flera kilo på bara en vecka. Kändes skrämmande mycket igen.
Förra graviditeten låg jag perfekt på min viktkurva. Sedan sista veckorna innan Valentino kom så började jag samla på mig vätska, ökade nästan dubbelt i vikt och hade så enormt ont i fötter och händer. Mitt blodtryck började också gå upp de sista dagarna innan förlossningen startade så fick börja kolla det hemma flera gånger per dag.
Så känslan kändes igen. Tänkte att i och med att det är planerat kejsarsnitt lite innan förlossningsdag så kanske jag skulle lyckas undvika vätskeansamling, men icke!

Så nu vidtar jag de åtgärder som jag kan göra själv. Äter en massa vätskedrivande frukter (så som annans, vattenmelon, vindruvor, jordgubbar, mango, apelsin etc), dricker mycket vätska, dricker tranbärssaft (urk!), lite salt och mycket högläge för fötternas skull.
Har hjälp lite, en del av vätskan har försvunnit igen och nu hoppas jag det kan hålla sig så här iallafall tills det är dags för lillebror. Behöver inte ha mer krämpor likssom.

Visa fler inlägg