Min första väsenvandring

I somras när jag fick frågan om jag ville ta över "mystik på heagården" var jag orolig för om jag skulle lyckas med det. Det innebar att skriva en helt annan typ av manus än jag var vann vid, annat arbetssätt än det jag normalt föredrar, hel producentroll inklusive regi. Och ta över något som gjorts i tio år är nervöst. För man vet aldrig om "nytt blod" uppskattas.
Men tack vare att jag har ett grymt skyddsnät i form av min stora underbara familj tackade jag ja. 
Nu några månader senare sitter jag precis här nu och landat i att projektet kommit i hamn. 
Det har varit intensiva månader med arbete. Det har varit manus, scenografix, sponsring, marknadsföring, rep och framförallt pusslande för att få det att gå ihop med revyrep och övriga livet.
Och den här sista veckan så har det gått i ett. 
Genrepet på onsdagen och sedan speldagar torsdag och fredag.
På två dagar bakade jag 280 bullar, köket var kaos (tack älskling för att du städade så fint under och efter) och körde runder för att fixa det allra sista och få allt att stämma.
Under tiden ringde Robins telefon varm med folk som ville boka biljetter, vilket inte gick så det var slutsålt till alla föreställningar. Regnet låg och lurades lite och det var smått kaos.
(null)

(null)

Hade minimannen med mig inne köket med, vilket periodvis var extremt stressande när han övertrött vägrade somna så han vara gallskrek. (Somnade tack och lov innan publiken kom upp på gården) Tur han är söt i slafsor ❤️
Lite stressat lyckades jag själv även med konststycket att få ett batteridrivet blockljus fallandes på mig, rakt på min näsa innan det sedan föll ner i ett stengolv. Det gjorde så fruktansvärt ont men jag hade verkligen ingen tid för det, så höll bara för näsan ifall det skulle börja blöda då det verkligen smällde till ordentligt i näsan, puttade in de trasiga delarna och batteriet bakom en duk så det inte syntes och rusade vidare, för publiken var påväg och jag var tvungen att starta uppvärmningen av onoterade i köket. Började tack och lov inte blöda, men har väldigt ont där ljuset träffade näsan.

(null)

(null)

Med mig i köket hade jag Pia och på fredag kom även Felicia. SÅ mycket lugnare det var att vara tre än två där inne (för där finns ingen snabbdiskmaskin utan du får diska förhand hela tiden snabbt som tusan)
Men är så tacksam för detta två pigor som ställde upp och hjälpte mig servera publiken sin fika ❤️ Sedan har jag Andreas och Josefin som parkeringsansvariga. De höll til längst nere vid vägen långt bort från gården så stötte inte på de två så mycket men enormt tacksam för att de tog på sig det viktiga jobbet att hjälpa bilisterna tillrätta.
Det gjorde även Robin som ansvarade för att ta emot publiken, allra längst nere vid allén. Såg inte något av han heller under speltimmarna, men han fick jag iallafall prata med en gång var 45te minut då jag stämde av med honom innan nästa föreställning började ❤️ Tyckte han var så bra "grindpojke", han hade anmanat min tanke om hur jag vill att publiken ska mötas redan från början.
(null)

Blev två dagar där vi hade fantastiskt tur med vädret! Inget regn och inte mycket vind. Nöjd ensemble kunde spela alla scener så som de var tänkta. Kallast blev det väl för Bodil som var husmamsell och Leah som spelade ett troll, de var ute mest av alla hela tiden. Även matte var ute i stort sätt hela tiden då även han gick med som lyktgubbe i gruppen.
Men det klarade dom väldigt bra. 
Blev 8 härliga föreställningar där det mesta flöt på bra. Fick höra så mycket positiv feedback från publiken vilket gör allt slit värt det ❤️ Betyder så mycket att få höra att man lyckats med något, att jobbet varit bra. Och det var många som gav glädjande recensioner när de gick hemåt. 
Efter att ha spelat årets väsenvandring för närmare 250 personer totalt så avslutade vi sedan på fredagen tillsammans med att äta lite smörgåstårta och varva ner. Det behövs att bara få runda av lite.
Och nu är årets, och även min första, mystik på heagården över.
I stora drag iallafall, ska fortfarande dit igen för att samla ihop all rekvisita och packa ner och förvara det, sedan betala fakturor och organisera upp alla kvitton och dylikt så alla papper är i ordning. Sen är det över för denna gången!

(null)

Men idag tog jag faktiskt bara en paus. Eller ja, vi tog en paus för Robin orkade inte heller göra något vettigt. Så inget arbete från mystiken, inte heller något av alla hundra saker som ska göras till revyn. Inte heller något skolarbete. Eller städning.
Bara snacks. Och film (ja läs rätt här, det är såklart Hamilton. Snacks, och Hamilton 😂)
Har faktiskt varit riktigt svårt att "bara" vara. Inte göra något vettigt. Har varit svårt att ta bort stresstankarna för allt man måste göra. Men det visar också på hur viktigt den här dagen var, att "bara vara".
Och Hamilton är ju alltid Hamilton, det går aldrig fel med Hamilton 🤩

Stort stort tack till alla som hjälp till med det här projektet med väsenvandringen. Tack till Matte som jobbat så mycket med att fixa alla lokalerna, fixa med alla lyktorna, och all hjälp med allt jag bett om. Utan dig hade jag aldrig ens gjort det här!
Och till fina maken som alltid stöttar och framförallt uppmuntrar. Tack för att dumpa mitt bollplank och sidekick! Tack till alla er andra som kom och ställde upp att skådespela, parkera bilar, serva fika etc. Utan er är jobbet inte lika roligt att göra, för att dela det med er är en del av charmen ❤️
Och stort tack till min finaste mamma som gett Valentino lite extra uppmärksamhet när vi varit lite för upptagna på Heagården ❤️ Att han får vara hos dig ibland gör det möjligt för oss att kunna ta på oss sådana här projekt utan att han blir lidande. Vi är så tacksamma för dig ❤️❤️