Form & HÀlsa anemi, jÀrnbrist, Ängest

Alltid falla mellan stolarna

(null)
[Fotograf Valentino, 5Ă„r 😂]

Senaste veckan har bjudit pÄ fler lÀkarbesök. Fler prover. Flera samtal. Och just nu Àr jag lamslagen av den kÀnslan att jag Äterigen faller mellan stolarna. Att alla tycker och tÀnker saker, men ingen gör nÄgot. Allt med mig rinner liksom ivÀg, som att alla tÀnker att hennes problem kan nÄgon annan ta tag i.
Och jag Àr trött pÄ att vara bortglöm, oprioriterad, pÄ att kÀnna mig osynlig.
Senaste proverna visade kraftig anemi igen. Inget hĂ€nde. 
Senaste besöket i psykriatrin konstaterades att mitt depressiva skov Ă€r fortfarande lika stort och medicinerna ger ibte full effekt. 
Inget hÀnde.
Remisser hoppar, meddelanden försvinner, nyheter glöms bort.
Och idag Ă€r jag bara trött. Jag försöker skrika, sĂ€ga att jag inte orkar. Men det Ă€r som ingen hör mig. Inte inom vĂ„rden i allafall. Precis sĂ„ som det tyvĂ€rr brukar bli för mig. Är ofta sĂ„ avundsjuk pĂ„ de som kan fĂ„ enorma hjĂ€lpinsatser, som fĂ„r hjĂ€lp fort, som blir hjĂ€lpa. SĂ„ brukar det aldrig vara med mig. Oftast bara accepterar jag och försöker vĂ€nta ut stormar. Men denna stormen vill inte lĂ€gga sig, och jag börjar bli otroligt trött.

Jag kÀnner inte igen mig sjÀlv pÄ mÄnga punkter. Saker blir inte gjorda. Allt blir till sÄ stora uttömmande projekt.
Jag har inget arbete lÀngre, men ÀndÄ orkar jag inte ens stÀda, tvÀtta eller fixa mat. Ni som kÀnner mig vet att jag trivs med ett hem som Àr i ordning. Men just nu orkar jag inte. Och dÄ mÄr jag sÄ dÄligt för att det inte görs. För att jag mÄste lÀgga det pÄ min fina man, som jobbar och sliter hela dagarna och kommer hem til kaos.
Att ta barnen till förskolan blir sÄ Ängestladdade projekt. Ibland lyckas jag sÄ de kommer nÀstan i tid, men ofta kommer jag inte till att göra allt klart i tid sÄ de kan vara en timme sena, ibland lÄter jag dom till och med vara hemma för jag inte orkar fullfölja projektet att ta dom till förskolan. KÀnner mig som vÀrldens sÀmsta mamma, men tackar ÀndÄ allt för att det iallafall bara Àr förskola, inte den obligatoriska skolan.

Tack vare mamma har bĂ„de barn kommit ivĂ€g och jag fĂ„tt gjort saker iallafall under vecka. Och det Ă€r jag tacksam för ❀
Men dagarna blir fulla av Ă„ngest, och Ă„ngesten blir större nu nĂ€r bussen slutat gĂ„ sĂ„ jag kan inte bryta upp en dĂ„lig dag genom att ta bussen ut till mamma, vilket var ett bra knep. Men nu har bussen slutat gĂ„ och vĂ„r enda bil Ă€r med mannen pĂ„ hans jobb ett par mil bort. 

SĂ„ sĂ„ ser mina dagar ut. De Ă€r fylla med enorm trötthet som matas bĂ„de av fysiska problem sĂ„ som psykiska problem, kaos, sjĂ€lvförakt. Jag har en sĂ„dan önskan om att orka göra mer, jag vill gĂ€rna slĂ„ in julklappar, baka lite med pojkarna, pyssla. En vilja finns dĂ€r, men jag orkar inte. Inte alls. Och det gör mig ledsen och skapar mer Ă„ngest. Fasiken sĂ„ bra livet Ă€r


Men jag skrek iallafall lite till min allmĂ€nlĂ€kare som Ă€r den som lyssnar bĂ€st, han hörde mitt rop efter hjĂ€lp och har fĂ„tt bokat in mig pĂ„ en jĂ€tteomgĂ„ng med jĂ€rninfusion som jag ska fĂ„ pĂ„ mĂ„ndag. Det Ă€r inte nĂ„got lĂ„ngsiktigt men oj vad det bör kunna ge mig energi tillbaka ett litet tag iallafall, och det Ă€r SÅ efterlĂ€ngtat!
Jag Ă€r i sĂ„nt behöv att fĂ„ tillbaka lite energi, och att inte behöva gĂ„ med huvudvĂ€rk dygnet runt. Det kanske inte varar sĂ„ lĂ€nge, men jag hoppas varje droppe kan hjĂ€lpa mig fĂ„ en bra jul iallafall ❀