Kolmården

 
Så för ex antal veckor sedan tog vi äntligen vår lilla minifamiljesemester upp till norrköping. Har inte haft någon tid eller ork att lägga upp bilder än men nu kommer det ta mig tusan ett inlägg om det :-)
 
 
Jag hade vunnit en helg med lånebil i modellen delux, passade riktigt bra med en lång bilresa! Blev en lyxig körning kan jag lova! Bagegeutrymmet för en tvåbarnsfamilj är dock inte superbra, så ska man ha en familjebil så ska man inte välja en sådan här så länge man använder barnvagn haha. Fick köra tetris för att få in allt i bagageutrymmet. Men in kom det.
Det (tillsammans med en massa annat kaos) gjorde dock att vi blev typ två timmar senare med vår avresa..
Vi hade tänkt gå en del på kolmården när vi kom upp, för att sedan äta lite mat och bada lite. För att sedan fortsätta med resten av kolmården dagen efter innan vi åkte in till Norrköping. Men vi kom väldigt sent upp och när vi gjorde det så ösregnade det. Kändes inte löst eller värt att gå in på kolmården då så vi checkade in på hotellet istället. 
 
 
Jättefint hotell och Valentino tyckte det var roligt att undersöka allt.
 
 
Fanns bra lekrum för barnen som Valentino såklart älskade! Vi fick ätit en supergod middag men sedan blev det istället försent för att bada då det stängde rätt snart. Livet med två barn, man kan aldrig planera..
 
Men vi valde att ta en promenad ner till vattnet (ni ser hotellet där uppe på berget). Stor eloge till Robin som orkade dra vagnen upp igen, för jösses vad brant det var!
 
 
Enligt Valentino fick vi akta oss för det fanns hajar i vattnet.
Morgonen efter gick vi upp och åt en underbart god frukostbuffe (jag älskar mina frukostar) sedan valde vi att besöka badet innan vi checkade ut. Valentino är ju lite feg med vatten och vi övar ständigt på att han ska bli trygg med vattnet och tycka det är roligt. Efter mycket lockande fick han provat de flesta poolerna och han ville inte riktigt gå när det var dags att lämna.
 
 
Efter vi checkat ut så gick vi in på kolmården. Vädret var helt perfekt för ett besök!
Valentino var så taggad. Mest på att se hajar (=delfiner). 
 
 
Vi såg Bamse och hans vänner.
 
 
Och Valentino ville såklart testa karusellen med bilar. Feg som han är så ville han banga ut efter att man stått i kö, men jag var elak och mer eller mindre bar in han i karusellen medans han sa att han inte ville. Känns som den anställda som skulle stänga dörren om oss ifrågasatte mitt föräldraskap där ett tag. Men precis som man vet, så efter 30 sekunder så tyckte han den var jätteroligt. Han åkte den sen igen med Robin, och hade nog kunnat åka den flera gånger. Han var lite sugen på andra karuseller med, men vi orkade inte peppa på för att han skulle våga testa mer då det varit en lång dag haha.
 
 
 
Efter 45 minuter i kö (vilket inte är lätt med en tre åring) så fick vi äntligen åka linbanan och titta på alla djur. Extremt blåsigt när vi var högst upp, men annars var det mysigt och vi fick sett många djur.
 
 
Valentinos favorit var ändå hajarna, aka delfinerna! Vi hade turen att komma när delfinskötarna jobbade med delfinerna så vi fick se lite trixs och grejer. Valentino var helt lyrisk och pratade om allt han såg! Han ville även ge dom av hans popcorn!
 
 
Sen blev Robin lyrisk när han hittade kolmårdens speciella coca cola butik! Han trivdes som fisken i vattnet när han valde ut vad han ville köpa med sig hem. Så söt.
 
 
Mattheo var så duktig och snäll hela tiden. Sov gott i vagnen och var sedan uppe i famnen lite då och då.
 
 
Vi fick även se tigrarna på nära håll.
 
 
Valentino fick sedan en jättestor bamse, tog nästan lika mycket plats i vagnen som han själv. Men glad var han.
 
 
Efter en lång rolig dag med så mycket bus och glädje hos Valentino så var det dags att bege sig mot Norrköping.
 
 
Vi åkte till svärfar Peter och Ninni för lite kvällsmat. Mycket god mat och härliga samtal. Och Valentino hade såklart av naturliga skäl somnat i bilen påväg in till stan. Så han var helt slut under hela middagen. Men efter ett par timmar så vaknade han minsann till och det blev bus med farfar och tomatplockning med Ninni. En lycklig Tino.
 
 
Vi åkte sedan till hotellet, väldigt sent. Så efter vi checkat in så var det i stort sätt bumbs i säng! Blev sedan ännu en stor god frukostbuffe på söndagen och ännu lite bad, innan det var dags att checka ut och packa in i bilen igen.
Vi åkte till Robins mormor för lite lunch med henne och Robins bror Andreas. Sedan satte vi spåret in till centrum för att Valentino äntligen skulle få handla själv. Han hade fått en peng och tjatat hela helgen om att han skulle köpa en bil.
Vi gick in i en leksaksbutik och han tittade runder ett tag innan han valde en truck.
 
Så nöjd över att handla själv :-)
 
Sedan tryckte vi oss in i bilen, ja tryckte, för bilen var nu fullpackad med alla nya saker och grejer-
 
 
Valentino tog helt klart upp mest plats!
 
Kom hem trötta men glada på kvällen. Var en helt underbar helg. Så mysigt att åka iväg på små familjeresor tillsammans. Är guld värt att få se glädjen och busen i alla ögonblick som man ger barnen. Att få dela det med sin partner, är helt klart guld värt!
 
Har så klart typ tre gånger mer bilder men klockan är mycket och jag ska snart upp och jobba igen, så ni får helt enkelt hålla till goda med dessa <3
 
Men det var verkligen en helt underbar resa som var så välbehövlig för oss alla. Önskar man kunde göra fler sådana resor <3