Efterlängtade Hästveda!

(null)

Efter tre års väntan pga pandemin så blev äntligen Hästveda marknad av!
Det är en marknad som jag är uppvuxen med, mamma har alltid stått och sålt där, så jag har upplevt den marknaden varje år under hela mitt liv. Det är alltid en av sommarens höjdpunkter. Så det har känts väldigt tungt när marknaden behövt ställas in två år i rad.
Men nu blev det äntligen av!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hade en underbar bilresa dit för Mattheo sov gott hela vägen (annars skriker han typ alltid när vi kör bil)
Så det blev mycket bra musik under den tidiga resan dit. I år var vi en mindre skala som åkte, nämligen vi, plus mamma, moster Pia och matte. (Även om många ur släkten kom på besök någon gång under dagarna)
Valentino var så duktig och positiv. Hjälpte till att bära växterna, och underhöll oss alla med hans projekt med att bogsera allt när han hittade ett spännband 😂 

(null)

Onsdagen blev en solig och varm dag. Hade tack och lov packat ner solskyddskrämen till oss (även om jag ändå lyckades bränna mig lite)

(null)

Munkarna är något man alltid längtar efter. Och jag tror under marknadens två dagar så åt jag kanske 6 stycken munkar. De finns ju i så många olika smaker!

(null)

(null)

Tivolit på kvällen var tyvärr en stor besvikelse. Fanns inga "klomaskiner" för att ta nallar, inget lustiga huset eller hoppborg. 
MEN däremot var Valentino jättetaggad på en karusell, det var flygande elefanter.
Han är ju väldigt försiktig och rädd för saker, och förra året testade han en karusell och grät konstant och ville av. Så lite nervöst var det att låta han prova nu. Men Robin ställde upp på att åka med honom, Valentino var väldigt bestämt på att det skulle vara den blå elefanten. När de satt sig i karusellen så sa han nästan direkt att han inte ville längre. Men karusellen startade och han blev först rädd. Men efter ett varv så hörde man hur Valentino skrattade. Efter några varv så började han även titta ner och vinka på oss andra. Han tyckte det var så kul. Och det värmde mammahjärtat så. 
Väl nere igen så var han så kall men ville trots det åka igen. Så det gjorde de ❤️ Det om något var ett bevis på hur mycket han gillade karusellen. Så fint att se.
Sedan bädda vi in han i en varm filt i vagnen innan vi gick till hembygdsparken där vi hade våra sovrum.

(null)

(null)

Torsdagen började med tidig frukost och sedan avslöjande om sämre väder. Himlen blev grå och det kom lite småregn.

(null)

(null)

Det var ett konstigt väder. Det blåste hela tiden och det resulterade i att ena minuten var det soligt, andra så regnade det. 
Vi bultade på Tino två lager kläder så han inte skulle frysa. Det innebar två luvor. Men trots det var han i sitt eget tycke fortfarande i behov att kepsen, så den hade han då utanför se två luvorna 😂 
(null)

Han blev också väldigt bortskämd av sin mormor och morbror med en massa roliga bilar, stora som små ❤️ behöver jag säga något mer än att han var väldigt lycklig och hade väldigt roligt? 😆 

(null)

Fanns såklart tid för lite donuts på torsdagen med! 
Sedan skulle vi gå och äta lunch. På vägen dit så tjatade Tino om att få köpa sin polisbil. Han hade en egen peng som han skulle köpa en bil för. Han hade kollat runder dagen innan och fastnade först för en svart stor polisbil som var allt för dyrt. Sedan hittade han en annan mindre polisbil som han då skulle få köpa när vi gick för att äta lunch.
På något vänster missade vi/råkade gå förbi det ståndet på vägen för plötsligt var vi på vårt lunchställe som var på andra sidan marknaden. Han var besviken och tjatade om att få köpa sin polisbil. Sa att vi kan fortsätta tills efter lunchen om någon annan har den annars går vi bara tillbaka igen till där den fanns igår.
Motvillig gick han med på det, men skulle prompt inte äta!
Det visade sig sedan att det inte fanns något mer än fisk kvar på vårt lunchställe, så vi gick till en hamburgarhak istället. Där världens segaste personer jobbade. De tog fem minuter per hamburgare att fixa, om då var hamburgarna redan stekta och all sallad hackad. Så de skulle bara sätta ihop de på beställning. Snacka om vilken kö det var och blev! Tacka vet jag langosvagnen som förvisso har lång kö men där går det fort!

(null)

Efter lunchen så valde vi att gå vår sista shoppingrunda. Det kom regnskurar då och då så man fick ta skydd i de olika marknadsstånden, det gjorde att jag köpte två tröjor som jag hittade av misstag haha.
Valentino somnade dock i vagnen. Han sov så gott att det inte var smart att väcka han, han skulle bara bli på så dåligt humör. Men vi viste också att han skulle bli så ledsen över att han inte fick sin polisbil. Så vi stämde oss för att låta honom sova men så köpte vi bilen åt honom.
Det slutade med att vi bestämde oss för att han fick den stora dyra polisbilen, han hade ju varit så duktig.
Sedan tog marknaden slut, vid halv fem började vi packa ner. Vid sex var allt färdigt och vi skulle starta resan hemåt. Vi fick så lyfta i barnen i sina barnstolar. Valentino sov således fortfarande, alltså ca fyra timmar senare. Han var verkligen helt slut.
Men ack så glad han blev för bilen sen när han fick den någon timme senare ❤️

Väl hemma så slocknade vi alla ganska fort.
Och idag har man fortsatt vara helt slut. Både fysiskt och psykiskt. Skönt att ha den här dagen till att bara slappa. Eller ja, Tino har haft den till att leka med sina nya bilar 😂 

Tack alla för två underbara dagar. Det var spännande att göra första resan som tvåbarnsföräldrar och så roligt att äntligen få uppleva Hästveda marknad igen!
Älskade båda dagarna med de finaste människorna! Tack för att ni finns och gör händelser till var de är ❤️