Familjeliv, Form & Hälsa kejsarsnitt, läkarsamtal

Läkarsamtal

(null)

Idag ringde förlossningsläkaren som beviljat mitt kejsarsnitt. Det var inplanerat och väntar. När han beviljade mitt snitt så bokade han även en telefontid för att ge oss en chans att prata en extra gång kring hur allt var, om det kanske blivit så att jag ändrat mig och skulle vilja prova en vaginal förlossning nu när valet verkligen på riktigt är mitt egna.
Så jag har gått och väntat på denna dagen. 
Han ringde och när han frågade hur jag mådde så kunde jag ärligt konstatera hur pass mycket bättre jag mådde sedan vårt möte. 
Sedan jag fick beviljat ett kejsarsnitt så har min ångest försvunnit, jag har blivit gladare, har kunnat sova bättre (så bra som man kan som höggravid då såklart) och såg fram emot och längtade nu efter förlossningen. Tillsammans med järnet som jag fått via dropp som gett mig energi så kunde jag verkligen säga att "jag mår bra".
Läkaren verkade lättad och glad för min skull. När han frågade hur jag kände att jag ville göra med förlossningen så sa jag bara att jag ville fortsätta med det planerade kejsarsnittet och han svarade då att det hade han på känn och skrev in i journalen att vi fortsätter som planerat.
Det var det. Ingen skuld eller skam, inte övertalning eller tjat. Underbar läkare. Jag la på luren och kände mig tillfreds. Allt är färdigt och jag får den förlossningen som jag vill ha.
Nu får vi bara hålla tummarna för att lillebror stannar till utsatt datum så det inte behöver bli vad som kallas "akut kejsarsnitt" (vilket inte är så drastiskt som det låter, men heter det om de behöver göra det innan datumet som vi är bokat till)
Vore skönt att få de här sista veckorna att fixa i huset och komma ikapp med allt skolarbete innan det är dags att hälsa lillen välkommen ❤️
Men snart är han här, helt galet! ❤️