Familjeliv hus, renovering

Renoverar och fixar

(null)

Vårt hus har en relativt brant trappa som dessutom har ganska små trappsteg. Detta gjorde att vi redan från början sa att vi skulle klä trappan med matta för att göra den mindre hal, eftersom Valentinos sovrum är på ovanvåningen och han skulle komma att använda trappan mycket. En matta tar även bort de vassaste kanterna och mjukar upp lite vid fall (för vem som helst som trillar där)

Efter lite meck så hittade vi en matte vi ville ha och Robin gav sig på projektet ett klä trappan. Ett projekt som visade sig ta mer tid och energi än han anat. Men halvvägs in i projektet bestämde han sig även för att han inte gillade hur trappräckena blivit vitmålade så han tog av dessa och började slipa bort färgen för att sedan betsa och lacka. Jag tog på mig det stora jobbet att få bort färgen som satt på fästena till räcket, inte så snyggt med övermålade fästen.

(null)

Och efter mycket slit (mest för stackars Robin som gjorde det mesta) så är vår trappa äntligen färdig! Känns så mycket finare och säkrare nu! Vad tycker ni?

För er som kanske inte sett i mina sociala medier så kan jag ju även här visa den snygga bänken som Robin snickrade ihop till köket! Det fanns en så tom och konstig yta i köket som vi inte viste vad vi skulle göra med. Jag älskar förvaringsmöjligheter så Robin bestämde sig för att bygga en bänk helt enkelt på den ytan!
(null)
Bild på det tomma utrymmet.
(null)
(Sååå nöjd med den! Passar perfekt i vårt nya kök!)

Så sakta men säkert tar det sig här hemma. Är tur jag har en make som är envis och vågar testa saker som han kanske aldrig gjort förr, för att skapa ett fint hem till oss alla ❤️ Och fint blir det! ❤️
#1 - - Mamma :

Så fint det blir💐💐

Svar: Tack ❤️😊🥰
Sandra Kaun