Familjeliv, Jobb & Nöje High Chaparral

High Chaparral


(null)

(null)

(null)

(null)

I fredags efter Tino slutat skolan packade vi in oss i bilen tillsammans med mamma och matte och satte kurs mot High Chaparral för en liten minisemester! Efter ett litet stopp i en butik (där fina leksaker hittades) var vi framme vid vår stuga runt 17. Det var tänkt det skulle grillas lite till middag med slutade med att vi stekte vår mat och åt inomhus då vi glömt tändvätska och så var grillen långt bort 🙈
På lördagen tyckte Mila att 06.00 var en bra tid att vakna på så hon väckte oss och sina bröder. Inte ofta man vaknar tidigare än mamma på semestrar kan jag säga, men plötsligt hände det 😜
(null)

(null)

När alla väl var uppe så gick vi och åt av en stor god frukostbuffé (är ju min favorit!)

(null)

Sedan gick vi tillbaka till stugan för att fixa till oss för en första dag inne i parken. Mila hade en ny passande outfit såklart!
(null)

Jag för egen del körde på en liten stil på vilda västern-temat än förra gången och körde på blus, kjol, strumpbyxor, kängor och tygaxelväska. Roligt med annat än tidsenliga långklänningen jag hade sist!
(null)

Mannen var lika stilig som vanligt i hela sin cowboyutstyrsel!
(null)

(null)

Gick in i parken vid 11 tiden. Pojkarna hittade ju vattnet med en gång så där fick vi snällt hänga ett tag och leka. Att det kan vara så kul med vatten?

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi tittade såklart på stuntshowen som i år var väldigt bra, både rolig och imponerande!
Mattheo var mest imponerad över hästarna och hästvagnen som kom lite då och då medans Valentino hade roligt åt banditen som alltid lyckades smita när de andra försökte fånga honom.

(null)

Inne i en souvenirbutik såg Mattheo ett gosedjur som han prompt skulle ha, var inget att argumentera med där, ett stycke gosedjur (Texas Longhorn, eller kossa som Mattheo säger). Valentino ville ha en orm som var i butikens inredning och blev mycket upprörd när han inte kunde köpa den.
Men blev en krokodil som fick följa med han ut till sist. Han döpte den till "punkrocker" av någon anledning.

(null)

Efter många timmars tjatande fick Valentino till sist åka tåget 🤠 
(null)

(null)

(null)

När de ökända tågrånarna kom och grep tag om min arm och studerade min klocka var Valentino inte helt nöjd med situationen men höll sig rätt lugn 😂
(null)

(null)

Vid 17tiden kände vi oss helt slut och gick tillbaka till stugan. Trötta barn och även väldigt trötta vuxna tog det sedan lugnt resten av kvällen.

(null)

Blev hämtpizza och några öl, tvn i bakgrunden och lite lek och bus innan alla trötta gick och la sig ❤️
Morgonen efter blev sovmorgon och barnen vaknade inte förrens vid 8.
Efter ännu en stor god frukost så packade vi ihop våra grejer och lavade in allt i bilen och checkade sedan ut. Sedan satte vi kurs in i parken igen!

(null)

Även denna dagen bjöd på bra väder, inte för varmt eller kallt. Ingen vind och söndagen hade dessutom ännu mindre folk än lördagen så vi kunde ta oss tid på alla ställen.

(null)

Robin vann till sist striden med mig, jag köpte mig en cowboyhatt 😊😂

(null)

Även matte köpte en hatt!
Sedan skulle såklart Tino också ha en hatt, så det fick vi gå och fixa med.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hoppade på båten till "old Mexiko" där vi skulle käka lite lunch!
(null)

(null)

Efter lunchen gick vi såklart in i souvenirbutiken som finns där och vi hann nog inte ta mer än två steg in så hittade Valentino såklart gosedjursormar 😂 Snälla mormor köpte såklart en sådan till honom, till hans stora lycka!
Mattheo valde en gosedjurskaktus som han sedan badade i fontänen när vi kom utanför butiken 😂 Lilla Mila fick en jättesöt Zorro-tröja ❤️
Vi hoppade sedan på tåget tillbaka, och Valentino visade ormen för tågkonduktören som glatt spelade med i leken, kallade in de andra kollegorna och hade sedan en stor diskussion om de vågade ha med en så stor orm på tåget. Tino försäkrade då dom att den inte var riktig utan bara en leksak som han köpt 😂 Till sist fick vi gå med in på tåget 😂

(null)

Orm, revolver och en cowboyhatt, en succé!

(null)

(null)

(null)

Vi gick sedan tillbaka till vattnet då Tino ville testa flottarna. Han var lite rädd och osäker i början. Men sedan fattade han grejen och dumpade då oss andra och lekte själv 😂
(null)

Mattheo hade här somnat en runda i vagnen så vi gick till minivästern där Tino fick leka av sig lite extra i miniatyrvärlden.

(null)

(null)

(null)

Ett tu tre så dök bröderna Dalton upp och spelade lite för Mila som låg vaken i vagnen 😂
Vi satte sedan kurs mot indianön för att kolla in läget där.
(null)

Där kunde man testa hur mycket man orkade att dra. Matte vann såklart, han kom över tusen kilo. Men jag var sjukt nöjd som vann över Robin med mina 800 kilo (lite mer men minns inte exakt)
Blev dock förvånad över att lille Tino orkade dra 130 kilo 🤯 Är en stark liten kille vi har.
Mattheo tyckte stenarna var mer intressanta 😂
(null)

Testades även lite yxkastning innan vi gick till Daltoncity för att se deras föreställning.

(null)

(null)

Efter det avslutade vi dagen med att äta en glass i kvällssolen i tonerna från en sånggrupp mitt i vilda västern. Sedan var det dags att packa ihop sig och tillsammans med alla andra gå ut när parken stängde för denna veckan.
Sedan lavade vi in oss alla i bilen igen och satte kurs hemåt.
Stannade för lite mat på vägen och var sedan hemma runt midnatt.
(null)

Trötta men SÅ nöjda med resan. Var så roligt att få uppleva allt med barnen, se hur de lekte med sin mormor och morbror. Se hur de interagera med skådespelarna i parken, se de testa nya saker. Och där var så mycket roligt att se och göra. Och vädret var fantastiskt båda dagarna, hade man aldrig vågat drömma om!
Och det var väldigt skönt att ha två dagar i parken, för då behövde man aldrig stressa. Ville barnen stanna lite extra för att leka i hölasset så kunde de göra det, ville vi sitta ner en runda och vila lite så gick det, för om man inte hann något speciellt första dagen så kunde man alltid ta det på andra dagen. Och det var så skönt, att inte känna stress ❤️
Tack för en underbar helg tillsammans! Var så roligt och mysigt och jag hoppas vi får gjort något sånt snart igen ❤️